Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης»

Με επιτυχία oλοκληρώθηκε η ημερίδα Ενημέρωσης και Απολογισμού του έργου «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης»
η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20-11-2015, ώρα 10:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο Β’ της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΑΕΑΘ)
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως παρουσιάστηκε αφορούσε τα παρακάτω:
10:30 – 11:00 Προσέλευση – Εγγραφές
11:00 – 11:20 π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Πρόεδρος Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης: Χαιρετισμός.
«Τα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης».
11:20 – 11:40 Ηλίας Γουνόπουλος, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: «Παρουσίαση της πορείας και των αποτελεσμάτων του έργου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».
11:40 – 12:00 Εμμανουήλ Ρουμελιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας: «Παρουσίαση του έργου: «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».
12:00 – 12:30 Ο λόγος στους δημιουργούς:
Αναστάσιος Γ. Μαράς, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Μαρία Καράμπελια, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
12.30 – 13.00 Βραβεύσεις ανοικτών μαθημάτων / Πάνελ συζήτησης (ερωτήσεις από το κοινό)/ Λήξη ημερίδας

Απολογισμός ημερίδας λήξης του έργου

DSC02415new

Mε επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 πμ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα Κοζάνης η ημερίδα ενημέρωσης κοινού για τις δράσεις του έργου: «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος κος Ηλίας Γουνόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία (Ποσοστό Ολοκλήρωσης Φυσικού Αντικειμένου: 95%). Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία των τριών ετών υλοποίησης του έργου, αλλά και σε  προτάσεις για το μέλλον.

Η κα Ευγενία Τόκη, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος: ««Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Ηπείρου», παρουσίασε τους βασικούς άξονες δράσης και τα επιτεύγματα του έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Ο διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Μαράς ανέπτυξε τις δυνατότητες των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων για τη την επιστημονική γνώση στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Τα μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κύριοι: Καραφώλας Συμεών και Λαζαρίδης Θεμιστοκλής παρουσίασαν την άποψη τους για τα οφέλη από τη συμμετοχή τους ως Διδάσκοντες στο έργο: «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα ».

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε η βράβευση των καλύτερων Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 

DSC02418new DSC02419new

  Η εμπειρία των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων στην ΑΕΑΘ (478,5 KiB, 531 hits)

  Παρουσίαση Έργου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (896,3 KiB, 493 hits)

  Παρουσίαση Έργου ΤΕΙ Ηπείρου (708,9 KiB, 469 hits)

Πρόσκληση σε ημερίδα ενημέρωσης και απολογισμού

Hμερίδα 19-11-2015: «Ανοιχτή γνώση διαθέσιμη σε όλους! Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης – Τρία χρόνια δράσης»

Εικόνα1Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην απολογιστική ημερίδα για το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 201510:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης).

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου που παράγεται από τα δύο συνεργαζόμενα ιδρύματα, η ανάπτυξη συνοδευτικού πολυμεσικού υλικού όπως βιντεοδιαλέξεις, podcasts, κ.ά. και η διάθεσή τους χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, φοιτητές και σπουδαστές, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσω της αξιοποίησης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες δράσης, τα κύρια επιτεύγματα αλλά και οι δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία των τριών χρόνων υλοποίησης του. Τέλος, θα συζητηθούν  φιλοδοξίες και προτάσεις για το μέλλον.

Εικόνα3Εικόνα2

Open eClass Banner

Σας ενημερώνουμε πως

ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της Πλατφόρμας E-Class

στην τελευταία έκδοση 3.2 για την δράση Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.

Ανοιχτά μαθήματα online από το TEI Δυτικής Μακεδονίας

Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα θα αρχίσουν να προσφέρονται σταδιακά από αυτόν τον μήνα από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης μιας και η πλατφόρμα ανάπτυξης των ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων βρίσκεται στηντελική μορφή.Τα «ανοικτά μαθήματα» είναι ευρέως διαδεδομένα στο εξωτερικό, ενώ με τον όρο αυτό περιγράφεται η ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του μαθήματος με εμπλουτισμένο πολυμεσικό περιεχόμενο (διαφάνειες, σημειώσεις, βίντεο, κτλ.) και στο εκπαιδευτικό υλικό του. Τα αντίστοιχα «ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα» στο ΤΕΙ στοχεύουν στην ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, διαθέσιμων δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και στο ευρύ κοινό.

Load More

Object moved

Object moved to here.